Meteen naar de inhoud

Nederlands Vlaams Bijbel genootschap

De Oezbeekse Bijbel​

Oezbekistan maakte vroeger deel uit van de zogeheten Zijderoute. Door de jaren heen werd het overheerst door de Arabieren, de Turken, de Mongolen en de Russen. Pas sinds 1991 verklaarde Oezbekistan zich onafhankelijk. De huidige regeringsleider lijkt een milder beleid te willen voeren dan zijn voorganger en geeft meer ruimte voor  godsdienstvrijheid. Daardoor is het nu mogelijk om de Bijbel in Oezbekistan te verspreiden.

Veel mensen in Oezbekistan kunnen zelf geen Bijbel betalen. Daarom willen we samen met u 5.000 Bijbels geven aan Oezbeekse christenen in Centraal-Azië.

Dit project is in samenwerking met de Bijbelgenootschappen van Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië. In juni 2017 is de volledige Bijbel in het Oezbeeks gepresenteerd. Dit is het resultaat van 25 jaar werk. Nu kunnen de 30 miljoen Oezbeken die verspreid over Centraal-Azië wonen de Bijbel lezen in hun eigen taal.

Voor vragen kunt u terecht bij contactpersonen Marjan Tromp en Adri Vonk Noordegraa

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

Het Nederlandsch Bijbel Genootschap werd , op aandringen uit Engeland, op 29 juni 1814 in Amsterdam opgericht en is sinds die tijd een vereniging.

Contactpersonen

In onze gemeente zijn 2 contactpersonen actief. Wilt u meer informatie over het werk van het NBG ter plaatse, neem dan contact op via 06 57250882 of mail naar pastoraat.arkrank@gmail.com

Contactgegevens Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Heeft u een vraag, suggestie of tip? Neem dan contact op met het Klantencontactcentrum. Deze is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur via telefoonnummer: 023-514 61 46 of per email via info@bijbelgenootschap.nl

Bezoekadres Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Zijlweg 198
2015 CK Haarlem

Website: www.bijbelgenootschap.nl

Samenwerking met Vlaanderen

Ook in Vlaanderen werd het bijbelwerk in de 20e eeuw voortgezet. De organisatievorm is verschillende keren gewijzigd. Dat hing onder meer samen met de meertaligheid van België en de kerkelijke constellatie, die anders is dan in Nederland. In 2021 fuseerden het Vlaams en het Nederlands Bijbelgenootschap tot het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap.
Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

De visie van het NBG is:

  • De Bijbel open: Alle mensen kunnen de Bijbel ervaren als relevante bron voor hun leven.
  • Ieder kind: Alle kinderen krijgen de kans om voor hun vijftiende levensjaar de Bijbel te ontdekken.

 

In Nederland en Vlaanderen

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wil dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen. Voor Nederland en Vlaanderen werken we bijvoorbeeld aan verschillende Bijbelvertalingen, debijbel.nl, de app Mijn Bijbel. Daarnaast gebruiken duizenden kinderen onze kinderdienstmethode Bijbel Basics net als in de ArkRankgemeente en er worden boeken gemaakt zoals de Samenleesbijbel of de Prentenbijbel. Zo ervaren ook nieuwe generaties de rijkdom van de Bijbel.

Wereldwijd

Ook wereldwijd brengen we de Bijbel dichtbij. Als mensen de Bijbel niet kunnen lezen in de taal van hun hart, werken we samen met vertalers ter plaatse aan een vertaling. We willen er ook voor zorgen dat de Bijbel voor mensen bereikbaar is. Daarom zorgen we voor gratis bijbels of goedkope edities, of we helpen bijvoorbeeld mee aan een audio-versie. En we ontwikkelen samen met andere Bijbelgenootschappen kinderproducten, omdat we willen dat ieder kind de kans krijgt om kennis te maken met de Bijbel. Want wij geloven dat de Bijbel er is voor iedereen.

Digitaal Bijbellezen

In 2014 lanceerde het NBG de digitale bijbelwebsite www.debijbel.nl en in 2018 de bijbehorende app Mijn Bijbel. Sindsdien is de Bijbel online overal en altijd te lezen op een computer, smartphone of tablet. Meer dan twintig verschillende Bijbelvertalingen zijn op deze site te raadplegen.

Daarnaast zijn er actuele blogs en bijbelleesplannen te vinden, plus een schat aan achtergrondinformatie bij de Bijbel.

De Bijbel is online overal en altijd te lezen op een computer, smartphone of tablet.