Meteen naar de inhoud

Nederlands Vlaams Bijbel genootschap

Gratis NBG-dagboekje ‘Wie zeg jij dat Ik ben’

De veertigdagen- of lijdenstijd is traditioneel een tijd waarin veel christenen zich bepaalde dingen ontzeggen om zich te bezinnen op vragen die ertoe doen. Eén vraag koos het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) voor deze periode: ‘Wie is Jezus?’ Daarover gaat het in het gratis dagboekje en in het paasproject voor kinderen.
 
‘”Wie zeggen jullie dat Ik ben?” Die vraag van Jezus aan zijn leerlingen is vandaag net zo actueel als 2000 jaar geleden’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. ‘De weken vóór Pasen zijn een uitgelezen moment om stil te staan bij ons eigen antwoord. Het dagboekje werpt licht op het veelzijdige beeld van Jezus dat uit de evangeliën en de brieven in het Nieuwe Testament ontstaat. Ook teksten uit het Oude Testament die de eerste christenen in verband brachten met Jezus, komen langs. Een volledig plaatje van wie Jezus was en is, is waarschijnlijk onmogelijk te geven.  Toch worden we uitgenodigd om telkens opnieuw antwoord te geven op die vraag.’
 

Dagboek ‘Wie zeg jij dat Ik ben?’

Het dagboekje ‘Wie zeg jij dat Ik ben?’ bevat voor elke dag in de veertigdagentijd een Bijbelgedeelte met korte uitleg en een vraag om over na te denken. Het boekje leidt lezers door het Oude en het Nieuwe Testament, waardoor ze steeds meer ontdekken over wie Jezus is. Het is gratis aan te vragen via bijbelgenootschap.nl/40dagenkerk.

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

Het Nederlandsch Bijbel Genootschap werd , op aandringen uit Engeland, op 29 juni 1814 in Amsterdam opgericht en is sinds die tijd een vereniging.

Contactpersonen

In onze gemeente zijn 2 contactpersonen actief. Wilt u meer informatie over het werk van het NBG ter plaatse, neem dan contact op via 06 57250882 of mail naar pastoraat.arkrank@gmail.com

Contactgegevens Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Heeft u een vraag, suggestie of tip? Neem dan contact op met het Klantencontactcentrum. Deze is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur via telefoonnummer: 023-514 61 46 of per email via info@bijbelgenootschap.nl

Bezoekadres Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Zijlweg 198
2015 CK Haarlem

Website: www.bijbelgenootschap.nl

Samenwerking met Vlaanderen

Ook in Vlaanderen werd het bijbelwerk in de 20e eeuw voortgezet. De organisatievorm is verschillende keren gewijzigd. Dat hing onder meer samen met de meertaligheid van België en de kerkelijke constellatie, die anders is dan in Nederland. In 2021 fuseerden het Vlaams en het Nederlands Bijbelgenootschap tot het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap.
Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

De visie van het NBG is:

  • De Bijbel open: Alle mensen kunnen de Bijbel ervaren als relevante bron voor hun leven.
  • Ieder kind: Alle kinderen krijgen de kans om voor hun vijftiende levensjaar de Bijbel te ontdekken.

 

In Nederland en Vlaanderen

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wil dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen. Voor Nederland en Vlaanderen werken we bijvoorbeeld aan verschillende Bijbelvertalingen, debijbel.nl, de app Mijn Bijbel. Daarnaast gebruiken duizenden kinderen onze kinderdienstmethode Bijbel Basics net als in de ArkRankgemeente en er worden boeken gemaakt zoals de Samenleesbijbel of de Prentenbijbel. Zo ervaren ook nieuwe generaties de rijkdom van de Bijbel.

Wereldwijd

Ook wereldwijd brengen we de Bijbel dichtbij. Als mensen de Bijbel niet kunnen lezen in de taal van hun hart, werken we samen met vertalers ter plaatse aan een vertaling. We willen er ook voor zorgen dat de Bijbel voor mensen bereikbaar is. Daarom zorgen we voor gratis bijbels of goedkope edities, of we helpen bijvoorbeeld mee aan een audio-versie. En we ontwikkelen samen met andere Bijbelgenootschappen kinderproducten, omdat we willen dat ieder kind de kans krijgt om kennis te maken met de Bijbel. Want wij geloven dat de Bijbel er is voor iedereen.

Digitaal Bijbellezen

In 2014 lanceerde het NBG de digitale bijbelwebsite www.debijbel.nl en in 2018 de bijbehorende app Mijn Bijbel. Sindsdien is de Bijbel online overal en altijd te lezen op een computer, smartphone of tablet. Meer dan twintig verschillende Bijbelvertalingen zijn op deze site te raadplegen.

Daarnaast zijn er actuele blogs en bijbelleesplannen te vinden, plus een schat aan achtergrondinformatie bij de Bijbel.

De Bijbel is online overal en altijd te lezen op een computer, smartphone of tablet.